18 Ocak 2015 Pazar

Gedo Senki - Tales from Earthsea - Yerdeniz Öyküleri (2006)


Gedo Senki (ゲド戦記 Yerdeniz Öyküleri?), Studio Ghibli yapımı bir anime filmidir. Japonya'da 29 Temmuz 2006'da gösterime girmiştir, Türkiye'de dağıtımını Bir Film'in yaptığı animenin ABD'de dağıtımı Walt Disney Pictures ve Avustralya'da da Madman Entertainment yapmıştır. Yönetmenliğini Hayao Miyazaki'nin oğlu Gorō Miyazaki yapmıştır. Film genel olarak, Ursula K. Le Guin'in Yerdeniz serisinin üçüncü ve dördüncü kitaplarından konular ve karakterler içermektedir (İlk kitaptan da bazı konu/karakterler kullanılmıştır.) Filmin manga uyarlaması Japonya'da yayınlanmıştır.

Konu:

Yerdeniz’de (fantastik Dünya) bütün dengeler bozulmuştur ve doğa büyük bir yıkıma uğramaktadır. Bitkiler ve hayvanlar ölmekte toprak yok olmaya başlamıştır ve bunun nedenlerini araştırmak için başbüyücü Ged yolculuğa başlar. Arren isimli garip ve kimi zaman da nefret dolu birisi ile yolları kesişen Ged, sonunda ulaşacağı kişinin, ölüler ve canlılar arasındaki kapıyı aralayan şeytani güç Cob olduğunu öğrenecektir…

Büyük yönetmenlerden olan Hayao Miyazaki’nin oğlu Goro Miyazaki tarafından çekilen animasyon – çizgi filminde, Miyazaki filmlerinin genel kurgusu devam ediyor. Ders verici bir felsefeyi animasyon şeklinde aktaran bu yapım yetişkinlerin de özellikle izlemesi gereken bir filmdir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder