3 Ocak 2015 Cumartesi

Dragon Ball - Doragon Bōru - Ejder Topları(1986 - 1996)


Konusu:

12 yaşındaki Son Goku, dedesini kaybetmiş ve ondan yadigar kalan 4 yıldızlı topu ile tek başına yaşamaktadır. Dileğini gerçekleştirmek isteyen birçok kişi bu 7 ejder topunun peşindedir. Bulma adlı kız da bu topları aramaya kalkışır ve yolculuğuna devam ederken Son Goku ile tanışır.
Kendisine dünyanın en yakışıklı erkek arkadaşını dilemek amacında olan Bulma, toplardan birine sahip olan Goku'yu kendisi ile topların geri kalanını bulmak için yola çıkmaya ikna eder. Böylelikle macera başlar.

Son Goku:
Son Goku (孫 悟空, Son Gokū) Akira Toriyama tarafından oluşturulan Dragon Ball anime serisinin ana karakteri. 737 yılında (serinin kendine özgü takvimine göre) doğdu ve 175 cm boyunda ve 62 kg ağırlığında.[1][2][3] Son Goku biraz tuhaf maymun kuyruklu çok fazla güçlü ve dövüş sanatlarını öğrenmeye çalışan küçük bir çocuk olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca Son Goku geceleri dolunay gördüğünde Oozaru'ya yani büyük bir maymuna dönüşüyor. Chi Chi ile evlenerek Gohan ve Goten'in babası olmuştur. Adı Batı'ya Yolculuk (西遊記 / 西游记) adlı romanın baş kahramanı Sun Wukong (孫悟空 / 孙悟空)'dan alındı. Baş düşmanı Piccolo'dur.Ama sonradan birlik olup Raditz'i öldürmeye çalışırken arkadaş olurlar.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder